Autentificare

Înregistrare

Îngheţată de casă cu fructe congelate

Personal, nu îmi place foarte mult îngheţata din comerţ. O dată pentru că este extrem de dulce şi în această perioadă încerc să mă abţin pe cât posibil de la zahăr şi a doua oară pentru că de foarte puţine ori simt că mănânc ceva cu adevărat natural şi sănătos. În concluzie, am optat pentru propria mea reţetă de îngheţată de casă care este extrem de uşor de preparat şi care te scoate din încurcătură, atunci când oaspeţii trec în vizită, total neaununtati.

Ingrediente pentru îngheţata cu fructe congelate

fructe congelate (poţi fi de pădure, sau orice altă combinaţie de fructe care vă este pe plac, tăiate cât mai mărunt)
frişcă lichidă
zahăr/ miere
mentă pentru decor
coajă de portocală/ lămâie decor

Cum se face îngheţata cu fructe congelate

Pentru că de cele mai multe ori pentru aceste reţete, este necesar un aparat de făcut îngheţată, am ales varianta simplă în care îngheţată deja există sub forma fructelor congelate. Iar pentru a le transforma în ceva cu adevărat gustos, vom adăuga peste ele frişcă lichidă şi zahăr, după care vom procesa toată această combinaţie cu ajutorul unui blender. Înainte de a introduce fructele în blender, asigură-te că acestea sunt tăiate în bucăţele cât mai mici pentru a nu forţa mai mult decât este necesar lamele aparatului.

inghetata-2inghetata-3

Frişca lichidă este deja dulce, deci înainte de a adăuga miere sau zahăr, încearcă să guşti puţin şi să vezi dacă îngheţată ta nu e deja suficient de dulce.

La final, foloseşte cupa pentru îngheţată pentru a porţiona noul desert şi ornează cu coajă de portocală rasă şi frunze de mentă sau orice altceva ce îţi mai trece prin cap, cum ar fi ciocolată rasă, diferite siropuri sau felii întregi de citrice.