Autentificare

Înregistrare

Inghetata de portocale si vanilie in straturi

Ingheatata cu portocale si vanilie in staturi


Cum se face inghetata de portocale si vanilie in straturi?

Intr-un castron mic, amestecati impreuna laptele de cocos, iaurtul, vanilia,  cele 2 linguri de miere pana cand ingredientele se combina. Intr-un alt vas  amestecati  impreuna sucul de portocale, celelalte  2 linguri de miere si gelatina.

Puneti vasele in congelator pentru 30 de minute – 45 de minute, pana se formeaza ca o crema, pentru a putea lucra cu ea in straturi si sa nu se amestece continutul.

Scoateti cele doua vase din congelator si „montati”  inghetata. Puteti sa folositi forme de silicon speciale pentru inghetata (daca doriti sa aveti inghetata pe bat ca cea din imagini) sau puteti sa alegeti niste boluri de plastic transparente pentru aspect.

Cum faceti? Turnati in forma un sfert din amestecul de lapte de nuca de cocos, apoi puneti 1 sau 2 lingurite din sucul de portocale inghetat si tot asa  pana umpleti formele. Inghetati timp de cel putin 4 ore sau peste noapte inainte de servire.

Puteti sa pastrati inghetata in cogelator timp de o saptamana.

Savurati si bucurati-va!