Autentificare

Înregistrare

Langosi umpluti cu telemea

Langosi umpluti cu telemea

Mod de preparare langosi umplut cu telemea

Amestecam drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut. Adaugam albusurile, apoi  treptata adaugam faina iar la final uleiul. Framantam aluatul  rezultat cca 10 minute, apoi il lasam la dospit, acoperit, intr-un loc ferit de curenti, pana ii dubleaza volumul (cca 30 min – 45 min.).

Cele doua tipuri de branza se dau pe razatoarea fina,si se amesteca cu 2 linguri de iaurt gras. Vom obtine o crema de branza pe care o vom folosi pentru umplerea langosilor.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie la foc mic.

Luam  aluatul  care si-a dublat volumul, ne ungem mainile cu ulei, desprindem cate o parte din el (in functie de marimea pe care dorim sa o dam langosilor), aplatizam cu mainile unse aluatul pe masa de lucru, asezam crema de branza pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu cealalta jumatate  de aluat si presam foarte bine marginile (sa nu se scurga branza la prajit din langosi).

Prajim langosii pe ambele parti pana devin aurii iar apoi ii scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces. Le punem pe un platou si radem cascaval deasupra, apoi servim.

Pofta buna!