Lasagna cu legume. Reteta in imagini

Lasagna este un preparat originar din Italia, o tara renumita pentru pasiunea pentru paste. Cel mai important ingredient este branza, nu carnea, asa ca mai jos aveti o reteta din care carnea lipseste, iar legumele o inlocuiesc cu mare succes.

In mod normal lasagna se face cu mozzarella, parmezan si ricotta, dar nimic nu te opreste sa folosesti branza cheddar sau branza proaspata de oaie.

Ingrediente pentru lasagna cu legume

un pachet foi de lasagna
1 vanata
10 ciuperci champignon
1 ceapa
1 morcov
1 ardei
2-3 rosii
5-6 linguri ulei
mozarella
suc de rosii

Cum se face lasagna cu legume

1. Legumele se taie bucati si se calesc in uleiul incins timp de 5 minute.
Daca nu isi lasa suficienta zeama, mai adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se iau de pe foc.

 

 

2. Foile de lasagna se pun intr-o tava (in care s-a pus hartie de copt). Dupa primul strat de foi se adauga 1/2 din amestecul de legume .

 

 

3. Se acopera cu foi de lasagna si cu mozarella taiata bucati groase de 1 deget.

 

4. Deasupra se pune restul amestecului  de legume, se acopera cu un strat de foi de lasagna si cu mozarella.

 

5. Peste se pune sosul de rosii amestecat cu putin busuioc (sau oregano).

 

 

6. Se lasa la cuptor, la foc mic (170-180 grade) timp de 20 min (pana foile de lasagna devin moi).

 

 

TIPS:

  • Poti folosi orice fel de legume (dovlecel, brocoli, conopida etc), e o reteta care poate fi foarte usor adaptata si personalizata.
  • Foile de lasagna se dau in clocot in putina apa cu sare si o lingura de ulei. Cele din comert pot fi prefierte, cel mai bine este sa citesti instructiunile de pe cutie.
  • Poti face un sos beschamel din unt, lapte si faina pe care sa il pui deasupra in locul sosului de rosii si chiar intre foi, va lega mai bine amestecul de legume.
  • Lasa lasagna la racit 15 minute si apoi serveste-o cu mult patrunjel tocat pe deasupra. O sa fie o incantare atat pentru miros cat si pentru ochi. 😉

Pofta buna! 🙂