Autentificare

Înregistrare

Lasagna cu spanac

Lasagna cu spanac este o variatie indragita a acestei retete atat de cunoscuta, cu carne. Se poate face tot timpul anului, intrucat se foloseste spanac congelat.

Nu este o reteta de post, intrucat nu renuntam la branza, insa aduce un aport de fibre si vitamine prin prezenta spanacului. Daca vreti sa transformati reteta in una de post puteti inlocui cascavalul cu tofu.

Ingrediente pentru lasagna cu spanac

1 pachet paste lasagna,
500 g spanac congelat,
200 ml suc de rosii,
2-3 catei usturoi,
150 g cascaval sau mozzarela,
2 cepe,
sare, piper, ulei, condimente,

Cum se face lasagna cu spanac

Spanacul se scoate din congelator si se lasa la dezghetat intr-o sita, ca sa se si scurga.

Pastele de lasagana se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul si modul de fierbere indicat pe ambalaj.

Se unge un vas de Jena cu ulei si se aseaza in straturi un rand de paste apoi ceapa tocata marunt, usturoi maruntit, spanac cu branza, cateva fasii de cascaval, sos de rosii si iar paste. Se continua operatia pana se termina ingredientele.

Dupa ce vasul s-a umplut se toarna deasupra suc de rosii ramas, se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si scade zeama.

Se serveste calda.

Sursa foto

Facebook Comments