Autentificare

Înregistrare

Macaroane in sos de branza la cuptor

Paste cu branza si pacetta la cuptor

Cum se fac macaroane cu sos de branza la cuptor

Macaroanele/paste penne se vor pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, cca 8-10 minute.

Intre timp, intr-o cratita cu pereti inalti se va pune untul la incalzit, apoi faina alba si stins totul cu laptele caldut, amestecandu-se energic cu un tel ( pentru a nu se face cocoloase, pana se va dizolva totul si deveni un sos ).

In sosul format se vor adauga bucatele din branza resturi de orice fel ( cca 200 g ), asezonat cu un praf de nucsoara, mustarul cu boabe, sare si piper dupa gust, amestecandu-se cu o spatula in mod constant pana ce branza va fi topita, sa dea intr-un clocot -doua.

Pancetta, taiata cubulete va fi pusa la prajit separat intr-o tigaie de teflon ( pana va deveni crocanta ), apoi scoasa si adaugata in sos impreuna cu macaroanele/paste penne fierte si scurse.

Intr-o forma rotunda de ceramica sau un vas Jena, uns cu unt se vor transfera macaroanele in sos de branza, peste care se va pune fasii de branza mozzarela, data apoi forma in cuptorul preincalzit la 190 grade pentreu cca 15-20 minute, cat sa faca o fata de rumen-auriu.

Macaroanele in sos de branza se vor servi fierbinti.

POFTA BUNA !!