Autentificare

Înregistrare

Maioneza de cartofi de post

maioneza-din-cartofi

Cum se face maioneza de cartofi de post

Cartofii albi se vor curata de coaja, taiati in cuburi si pusi la fiert in apa rece cu un praf de sare, cca 20-25 minute ( normal ca ptr un piure de cartofi ).

Dupa fierbere, cartofii  se vor pune intr-o strecuratoare, la scurs bine si racit ( doar calduti ), stopindu-se cu zeama de lamaie, pentru a se evita oxidarea lor ( cat vor sta la racit ).

Cartofii fierti si calduti se vor transfera intr-un bol, zdrobiti cu o furculita, adaugandu-se mustarul, un praf de sare, piper macinat, uleiul vegetal picatura cu picatura, mixandu-se la fel ca la o maioneza obisnuita ( daca se va dori o cantitate mai mare, se va adauga ulei vegetal mai  mult ).

Zeama de lamaie se va adauga la sfarsit dupa gust.

Maioneza de cartofi de post se poate consuma cu fasole fideluta sotata, ciuperci sotate etc…

Trucuri si idei

In loc de cartofi, se poate folosi o radacina de telina mare.

POFTA BUNA !!!