Mamaliga este o garnitura pe care oricine ar trebui sa stie sa o faca. Este simplu de facut, este ieftina si merge perfect cu mancarurile romanesti, fie ca vorbim de fripturi sau de sarmale, tochituri, peste.
Ingrediente pentru mamaliga
300-400 g malai grisat ( cantitatea dupa cum se va dori sa obtinem o mamaliguta… mai moale sau mai vartoasa )
1 l apa
un praf de sare
1/2 lingurita unt ( optional )
Cum se face mamaliga
Intr-o oala sau un ceaun ( capacitate de 2 l ) se pune apa rece cu un praf de sare la fiert.
Cand apa va da in clocot, se va adauga malaiul grisat ( 1/3 din cantitate la inceput ) in ploaie, amestecandu-se continuu cu un tel mic de bucatarie ( cca 3-4 minute ).
Din momentul cand se va ingrosa se va adauga si restul de malai grisat ( cat de vartoasa dorim mamaliga ), lasand sa fiarba cca 4-5 minute, apoi amestecandu-se continuu ( pentru a nu se prinde de fundul vasului, capatand astfel un miros de ars ).
Pe un platou pregatit, mamaliga se va rasturna, urmand a fi folosita la mancarea care necesita acest lucru.
Trebuie de retinut :in cazul in care se va folosi malai de tara, acesta necesita un timp de fierbere mai mare.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)