Autentificare

Înregistrare

Mamaliga, reteta simpla

Mamaliga este o garnitura pe care oricine ar trebui sa stie sa o faca. Este simplu de facut, este ieftina si merge perfect cu mancarurile romanesti, fie ca vorbim de fripturi sau de sarmale, tochituri, peste.

Ingrediente pentru mamaliga

300-400 g malai grisat ( cantitatea dupa cum se va dori sa obtinem o mamaliguta… mai moale sau mai vartoasa )

1 l apa

un praf de sare

1/2 lingurita unt  ( optional )

Cum se face mamaliga

Intr-o oala sau un ceaun ( capacitate de 2 l ) se pune apa rece cu un praf de sare la fiert.

Cand apa va da in clocot, se va adauga malaiul grisat ( 1/3 din cantitate la inceput ) in ploaie, amestecandu-se continuu  cu un tel mic de bucatarie ( cca 3-4 minute ).

Din momentul cand se va ingrosa se va adauga si restul de malai grisat ( cat de vartoasa dorim mamaliga ), lasand sa fiarba cca 4-5 minute, apoi amestecandu-se continuu ( pentru a nu se prinde de fundul vasului, capatand astfel un miros de ars ).

Pe un platou pregatit, mamaliga se va rasturna, urmand a fi folosita la mancarea care necesita acest lucru.

Trebuie de retinut :in cazul in care se va folosi malai de tara, acesta necesita un timp de fierbere mai mare.

Sursa foto

Facebook Comments