Mancare de ardei umpluti cu vinete

Daca dorim o viata lunga si plina de sanatate, trebuie sa consumam multe legume.

Vom face o reteta, mai mult dietetica, folosind  si chiar incercand o noua combinatie de a folosi legumele intre ele.

Este foarte indicata pentru persoanele vegetariene.

Ingrediente mancare de ardei

10 ardei grasi galbeni ( de marime potrivita si drepti )

4 vinete mari

4 catei de usturoi

2 linguri de pesmet

3-4 rosii coapte ( ptr capac la ardei )

3 oua

100 ml smantana grasa sau iaurt natural ( optional)

1/2 legatura de patrunjel

sare, piper

Cum se face mancarea de ardei

Mai intai vom coace vinetele pe flacara aragazului, apoi cat sunt fierbinti le curatam cu o lingura de lemn, despicandu-le in doua pe lungime, scos apoi miezul si lasat la scurt intr-o strecuratoare de plastic nu inox ( deoarece vor oxida, se vor inegri ).

Pentru aceasta reteta. vinetele nu se vor curata de coaja cu apa.

Cat se vor coace vinetele, ardeii se vor pregati:, le scoatem cotorul, curatati de seminte apoi spalati si pusi la scurt pe un gratar cu gura in jos.

Miezul de la vinetele coapte, scurse de zeama lasata, se vor toca cu un tocator de lemn ca la salata, apoi sarate dupa gust, adaugat usturoiul bine pisat, pesmetul, ouale batute si patrunjelul tocat fin, amestecand totul cu o spatula pana obtinem o compozitie omogena.

Cu aceasta compozitie, umplem ardeii grasi,  punand deasupra pentru a nu se imprastia compoziti, cate un capac de rosie.

Intr-un vas Jena rotund cu diametrul de 24 cm, tapetat cu ulei, punem ardeii grasii umpluti de jur imprejur in picioare, apoi dam vasul in cuprorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute ( cat se vor inmuia ardeii si capata o crusta aurie de copt ).

Aceasta mancare de ardei se poate consuma cu cate 1 lingura de smantana sau iaurt deasupra.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto