Autentificare

Înregistrare

Mancare de cartofi cu carne de porc

Mancarea de cartofi era preferata tatalui meu. Cartofii si legumele erau importante, folosirea carnii optionala. Si asa a ramas si in prezent. Este o mancare satioasa, care se serveste calda, cu mult sos. Foarte potrivita pentru zilele reci de iarna.

Ingrediente pentru mancare de cartofi cu carne de porc

500 g carne de porc
3 cepe
500 g cartofi
2 rosii
2 ardei iuti verzi
1 legatura patrunjel
20 g boia dulce de ardei
sare, piper, ulei.

Cum se face mancarea de cartofi cu carne de porc

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.

Cand a devenit translucida se adauga boiaua dulce si 200 ml apa. Vasul se acopera si se lasa 15 minute.

Se adauga apoi cartofii taiati in cubulete, rosiile taiate in sferturi, ardeii iuti, fara seminte taiati marunt si carnea taiata bucatelele potrivite.

Se adauga apa calda cat sa acopere ingredientele, se acopera si se lasa la foc domol, pentru 1 ora.

La sfarsit se adauga patrunjelul tocat fin.

Trucuri si idei

Merge foarte bine sa fie servita impreuna cu muraturi.

La aceasta mancare se poate servi orice fel de carne, dar este preferata carnea rosie de porc sau vita (carnea de vita fierbe in mai mult timp, asa ca este indicat sa o fierbeti separat). Ati mai putea folosi si costita sau carnati cabanos.