Mancare de miel cu sos de rosii

Chiar daca nu ne aflam in perioada sarbatorilor Pascale cand traditia ne cere sa consumam carne de miel, nimic nu ne impiedica sa gatim carne de miel ori de cate ori avem pofta.

Este o carne cu un gust aparte, frageda si care se gateste destul de usor.

Ingrediente mancare de miel cu sos de rosii

1-1,5 kg carne miel slaba ( pulpa )

400 -500 g rosii coapte ( sau de la conserva rosii maruntite in suc )

4-5 linguri paste de tomate

200 ml vin alb

2 cepe

1 morcov

2 catei usturoi

3-4 linguri ulei

1 lingura cimbru uscat

1/2 frunza dafin

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Cum se face mancare de miel cu sos de rosii

Carnea de miel se portioneaza in bucati potrivite si apoi este spalata.

Intr-o cratita cu uleiul incins se va pune ceapa curatata si tocata marunt la calit pana devine translucida ( cca 3-4 minute )

Bucatile de carne de miel se vor adauga la prajit pana isi vor schimba culoarea (  vor deveni albicioase cca 10 minute, amestecandu-se in mod constant ).

Rosiile tocate marunt, morcovul taiat rondele subtiri, usturoiul taiat feliute, vinul se vor adauga peste carne sa fiarba la foc domol acoperita cratita cu un capac pentru cca 35-40 minute ( cat va deveni carnea moale si desface de pe oase, iar daca sosul din cratita va scadea prea mult, se mai poate adauga apa calda ).

Aproape de final se va condimenta mancarea din carne de miel cu cimbru uscat, 1/2 foie dafin, sare si piper dupa gust.

Mancarea de miel cu sos de rosii se va servi impreuna cu mamaliguta calda, cu acritura ( castraveti la otet, gogonele murate etc.. ) si decorata pentru aspect cu patrunjel proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto