Autentificare

Înregistrare

Mancare de morcovi si cartofi

Mancare de morcovi si cartofi

Este o mancare pentru zilele de post, usoara si sanatoasa.

Se gateste foarte repede, iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Ingrediente mancare de morcovi si cartofi

4 morcovi potriviti

500 g cartofi albi

2 cepe

3 linguri pasta de bulion

1/2 ardei gras

1/2 frunza dafin

4-5 catei de usturoi

50 ml ulei vegetal (floarea soarelui)

cateva fire de marar si patrunje verde (ptr aroma)

sare, piper

 

Cum se face mancare de morcovi si cartofi

Morcovii, se vor curata de coaja cu ajutorul unui dispozitiv special de legume, spalati si taiati in bucati de cca 2 cm.

Cartofii, curatati de coaja, spalati si taiati in cuburi potrivite, se vor pune intr-un vas cu apa, pana cand vor fi folositi (pentru a nu se innegri).

Ceapa curatata de coaja si taiata marunt, se va pune la calit intr-o cratita cu uleiul fierbinte, amestecandu-se continuu, pana va deveni sticloasa, usor  galbuie.

Peste ceapa inmuiata, se vor adauga legumele pregatite in prealabil (morcovii si cartofii), amestecandu-se impreuna (pentru a-si lua arome de la ceapa calita) cca 3-4 minute.

Se va adauga apa calduta in cratita (cat va depasi nivelul legumelor cu un deget), acoperita apoi cu un capac si lasat sa fiarba la foc domol cca 30-35 minute.

Pe la mijlocul timpului de gatire, se va adauga ardeiul gras taiat fasii, usturoiul curatat si taiat feliute, pasta de bulion dizolvata in putina apa si frunza de dafin, sare si piper.

Mancarea de morcovi si cartofi, se va servi cu o garnitura de orez sau ca atare, cu paine prajita si cu acritura (gogosari la otet, castraveti murati etc…).

Pentru aspect si gust, se va pune marar si patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!