Mancare de morcovi si cartofi

Mancarica de morcovi si cartofi ca s-o “alintam” asa, este foarte gustoasa.

Fie ca suntem vegetarieni sau nu, aceasta reteta este usor de facut si tocmai buna de pus in practica si nu necesita ingrediente costisitoare.

Ingrediente pentru mancarea de morcovi si cartofi

600 g cartofi

3 morcovi mici

1 ardei gras rosu sau verde

3 cepe mari ( se foloseste ceapa mai multa la aceasta reteta, dand un gust mai bun )

2-3 castraveti murati in saramura (optional )

4-5 catei usturoi ( feliati )

200 g pasta de rosii

1oo ml ulei

sare, piper

1/2 legatura marar ( merge mai bine pentru mancare de cartofi )

Cum facem mancarea de morcovi si cartofi

Daca vom folosi castraveti murati in saramura, atunci ii vom taia feliute si-i vom pune la desarat in apa rece.( nu este obligatoriu, numai daca dorim si alt gust pentru mancare )

Cum pregatim legumele pentru mancarea de morcovii si cartofi:

Ceapa o vom curata si taia julien, morcovi curatati si taiati feliute subtiri, ardeiul gras taiat cuburi, dupa care le vom pune intr-un bol in asteptare.

Cartofii ii vom curata de coaja, spala si taiati in cuburi mai mari si pusi in  pana a fi folositi, intr-un bol cu apa rece pentru a nu se inegri.

Intr-o cratita in care am pus ulei si putina apa pentru a nu praji legumele si a fi mai sanatos, punem ceapa mai intai, urmat apoi de usturoiul feliat subtire.

Dupa ce s-a inmuiat putin, adaugam morcovul, ardeiul gras  amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Din cand in cand mai picuram cate putina apa.

Dupa ce s-au patruns bine si sunt aproape gata, vom pune si cartofii, acoperindu-i in apa.

Lasam mancarea de morcovi si cartofi la foc mic timp de 1 ora.

Aproape de sfarsit vom pune si pasta de rosii pentru a da o culoare apetisanta mancarii si a mai ingrosa sosul, foile de dafin.

Se va condimenta totul cu sare, piper dupa gust.

Mai lasam cratita pe foc 10 minute, pentru a se combina bine aromele intre ele.

Pentru ai da un aspect mai frumos, bagam cratita la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute.

Scoatem cratita din cuptor si punem pe deasupra mararul tocat.

Se poate servi cu mamaliguta si cu ceva acritura langa: gogonele murate,  castraveti in otet, varza murata etc…,sau chiar rece cu paine prajita.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto