Autentificare

Înregistrare

Mancare de pui cu masline

Mancare de pui cu masline

Cum se face mancare de  pui cu masline

Pulpele de pui se vor pregati inainte de folosire: curatate de eventuale tuleie, spalate, apoi puse la prajit intr-o cratita cu uleiul incins (doar cat vor devenii aurii, deoarece se vor gati si in sos  ), intorcandu-se pe toate partile, cca 5-8 minute.

Legumele curatate ( ceapa taiata solzisori si morcovul taiat in rondele mici ) se vor adauga peste pulpele de pui, presarand un praf de sare ( pentru a se inmuia mai bine legumele ), lasandu-le pana se vor inmuia dupa care se va adauga sucul de rosii sau rosii coapte taiate in cubulete.

Dupa un clocot se vor adauga maslinele maronii fara samburi, frunza de dafin ( pentru aroma ), piperul, ( sare nu va mai fi cazul de adaugat, deoarece maslinele pot lasa din sarea pe care o contin ) si 2 cani de apa calduta, acoperind cratita cu un capac, lasand sa fiarba totul la foc domol cca 30 minute.

Spre sfarsit se va adauga pasta de bulion dizolvata in putina apa, 2-3 linguri zeama de lamaie, usturoiul taiat in feliute subtiri,  lasand sa mai fiarba inca 5-8 minute.

Macarea de pui cu masline se va decora cu patrunjel proaspat tocat pentru aspect apetisant, servita cu mamliguta calda sau cu paine proaspata de casa.

POFTA BUNA !!