Autentificare

Înregistrare

Vinete umplute cu ciuperci

Deoarece timpul ca intotdeauna  este limitat si in momentul cand spre seara ne adunam cu totii acasa si „soriceii” ne rod la stomac, iar copiii asteapta ceva deosebit in farfurie, graba ne impinge la nascociri culinare rapide si usoare.

Mereu ne place sa incercam ceva ce nu am gatit foarte des si cu ce avem in frigider si in camara.

Pentru ca aveam in frigider niste vinete si branza, m-am gandit sa facem o reteta rapida si anume : niste vinete cu legume la cuptor.

Este o reteta extrem de usoara si sanatoasa si poate fi folosita si ca o reteta de post daca renuntam la branza.

Ingrediente pentru vinete umplute cu ciuperci

3 vinete mari

4 rosii coapte foarte bine

1 ceapa potrivita

200 g ciuperci proaspete sau din conserva

150 g parmezan

1 bucata de mozzarella

30 ml ulei

2-3 catei usturoi

busuioc

sare, piper

Cum se fac vinetele umplute cu ciuperci

Pregatirea legumelor

Vinetele se spala si se vor taia in doua pe lungime lasandu-le cotorul pentru aspect.

Vom scoate miezul cu o lingura, lasand insa o margine.

Miezul se taie marunt si se pune intr-un bol.

Jumatatile de vinete le vom asezona cu sare si piper si stropi cu cateva picaturi de ulei.

Rosiile le vom opari putin intr-o oala cu apa fierbinte, dupa care le vom coji de pielita, le vom taia in cuburi si le vom pune intr-un bol in asteptare.

Ceapa  si ciupercile vor fi curatate si taiate si puse si ele in alt bol.

 

Cum se face umplutura pentru mancarea de vinete la cuptor

Intr-o tigaie mai larga, vom pune uleiul la incins si apoi ceapa pentru a se sota putin.

Vor urma apoi ciupercile, lasand totul pe foc pana ce va scadea surplusul de apa lasata de ciuperci.

Dupa ce se vor mai cali putin ceapa si ciupercile, vom adauga miezul de la vinete, usturoiul taiat felii si rosiile maruntite.

Se va amesteca totul si lasa deasemenea pe flacara pana ce compozitia va scadea destul de mult.

Vom asezona totul cu sare si piper dupa gust.

Daca dorim, in aceasta compozitie se pot pune si cateva bucati de cascaval.

Toata aceasta pregatire va dura in jur de 30 minute.
Asamblarea vinetelor cu compozitia de legume
Vom pregati o tava pe care o vom unge cu putin unt sau ulei.

In fiecare jumatate de vanata,  in interior, vom pune  compozitia si deasupra bucati de branza mozzarella si putin busuioc, dar acesta sunt optionale.

Peste mozzarella mai presaram si putin parmezan si dam apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute pana ce se va gratina putin suprafata fiecarei vinete .

Dupa ce le vom scoate din cuptor si le lasam sa se tempereze putin, pot fi servite imediat.

Daca nu suntem la o dieta, se mai poate pune deasupra lor si cate o lingura de smantana.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments