Este o mancare marocana, dupa insasi denumirea, imprumutata cu mare succes si in bucatariile noastre, fiind delicioasa datorita gustului dulceag al carnii de miel si al condimentelor folosite in bucataria araba.
Ingrediente mancare marocana cu miel si oua
500 g carne miel macra
6 oua
5 linguri ulei de masline
1 lingurita turmeric ( sau curcuma, sofran .. )
1 lingurita chimen praf
4 catei usturoi
100 g pesmet
100 ml vin rosu
100 ml suc de rosii
100 gr de masline
o mana de cascaval ras
sare, piper
Cum se face mancare marocana cu miel si oua
Carnea de miel, se va taia in cubulete mici (pentru a se gati mai usor), apoi pusa la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins si la foc iute, amestecandu-se continuu ( pentru a nu se arde ).
Se va adauga praful de turmeric (sau sofran, curcuma), chimen, sare si piper, amestecandu-se cu o spatula pentru a se combina aromele condimentelor (cca 2-3 secunde).
Cand carnea s-a rumenit si inmuiat, se va stinge focul, lasandu-se carnea la racit cca 10-15 minute.
Dupa racire, carnea de miel condimentata, se va transfera intr-un bol, peste care se va pune pesmetul, ouale batute intr-un bol cu ajutorul unui tel, amestecandu-se cu o spatula, pana se vor combina bine ingredientele.
Intr-un vas Jena rotund (dimensiunea va depinde dupa ce cantitate de carnea se va folosi), uns cu unt sau ulei, se va pune amestecul de carne, vinul rosu cu sucul de rosii, catei de usturoi taiati feliute (ptr aroma), deasupra adeti cascaval, apoi dati vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 30-35 minute.
Mancarea marocana de miel cu oua, se va servi calda, cu paine proaspata, alaturi de o salata de spanac proaspat.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)