Autentificare

Înregistrare

Mancare marocana cu peste si legume

Este o reteta gustoasa, dietetica, cu un gust placut, datorita condimentelor folosite ( chiar daca, cu unele dintre ele nu suntem obisnuiti ).

 

Ingrediente marocana cu peste si legume

La aceasta reteta este de preferat peste proaspat cumparat de la magazinele cu specific.

2-3 pesti intregi sau 4-5 file peste ( somon, pastrav, cod etc… la alegere )

1 ardei gras rosu

1 ardei gras galben

1-2 cepe

3-4 rosii coapte sau rosii cherry

1 dovlecel tanar

1 capatina usturoi

3 lamai ( zeama si felii )

200 ml vin alb sec

ulei masline

1/2 legatura patrunjel proaspat

condimente uscate naturale ( chimen, rozmarin. coriandru, busuioc, boia ardei dulce, turmeric, ghimbir etc.. se va pune cate 1 lingurita din fiecare)

sare, piper

Cum se face mancare marocana cu peste si legume

Pestele ( ales dupa gusturi si preferinte ), se va curata de solzi, eventual de intestine, spalat, uscat cu un prosop absorbant de bucatarie,  condimentat cu sare, piper pe ambele parti si interior, stropit cu zeama de lamaie ( zeama de la o lamaie ) si lasat in asteptare pe un platou, pana se vor pregati legumele.

Legumele, se vor spala, curata de coaja, eventual de seminte.

Ceapa, se va taia pestisori, morcovul in rondele de cca 2 cm, ardeii grasi in feliute groase, rosiile in jumatati sau in sferturi, dovlecelul in feliute groase de 2 cm, usturoiul in feliute subtiri ( pentru aroma ).

Separat, intr-un bol, se vor pune contimentele uscate naturale, amestecandu-se cu o lingura, pana la omogenizare completa, apoi folosite.

Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns cu ulei de masline, se va pune un strat din jumatate de legume, presarate cu amestecul de condimente, apoi se va aseza pestele condimentat, urmand ultimul strat de legume ( care va acoperi pestele in totalitate.

Lamaile, se vor spala, apoi s taia in felii si asezate deasupra legumelor, peste care se va pune 4-5 linguri de ulei de masline si vinul alb sec.

Vasul se va acoperi cu o folie de aluminiu, dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 1 ora ( cat se vor inmuia bine legumele de la zeama pe care si-au lasat-o ).

Va fi o mancare dietetica, gatita sub abur la cuptor.

Mancarea marocana cu peste si legume, se va servi atat calda, cat  si rece, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!

Sursa foto