Autentificare

Înregistrare

Mancare ungureasca cu cartofi

Mancare de cartofi cu carnati ungureasca

Cum se face mancare ungureasca cu cartofi

Intr-o cratita cu uleiul incins, se va adauga  la calit cabanosul taiat rondele, urmand ceapa curatata, taiata marunt, impreuna cu usturoiul taiat in feliute, paprika dulce  ( atat cat se vor inmuia, nu lasa a se arde ), amestecandu-se continuu, cca 2-3 minute.

Morcovul curatat, taiat rondele subtiri, se va adauga in cratita, urmand si ardeiul gras curatat de seminte si taiat in fasii subtiri.

Cartofii, curatati de coaja, se vor taia cubulete potrivite si adaugate peste legumele calite si cabanosul prajit,  amestecandu-se impreuna, pentru a se combina aromele.

Se va adauga 400-500 ml apa calduta, cat sa acopere cartofii ( pentru a fierbe ), lasand sa fiarba acoperita cratita cu un capac, la foc domol, cca 15-20 minute.

Dupa timpul alocat fierberii, se va adauga pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii si vinul alb ( optional ), firisorul de cimbrisor ( sau foaia de dafin-optional ), sare, piper dupa gust.

Cratita se va introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 30 minute ( cat obtinem o mancare de cartofi scazuta ).

Cand cratita se va scoate din cuptor, mancarea unguresca cu cartofi, se va decora cu verdeata tocata fin ( marar +patrunjel ), apoi servita calda  cu paine proaspata de casa,o salata de sezon si de ce nu,  cu 1-2 linguri de smantana.

POFTA BUNA !!!