Autentificare

Înregistrare

Marinata pentru peste

Pestele este un aliment sanatos care inlocuieste carnea in mancaruri.

Este bogat in proteine, vitamine, acizi grasi, omega 3, calciu etc…si are o cantitate scazuta de grasimi, este recomandat in diete.

Mereu gatim peste in multe feluri, dar nu folosim prea des si pestele in marinata. Un peste marinat este bogat in mai multe arome.

Marinarea pestelui are un dublu rol. Primul – de a scoate in evidenta gustul carnii de peste, al doilea lucru este sa inmoaie pestele, pentru a se pregati mai repede.

Marinata este un sos obtinut in general din ulei, acizi, condimente si ierburi aromatice.

Vom face o marinata pentru un peste pe care il preferam si cu care vrem sa impresionam invitatii la o masa de seara.

Ingrediente pentru o marinata cu peste

1 peste la alegere 1-1,5 kg ( calcan, cod, somon, ton etc.. )

50 ml ulei vegetal ( mentine pestele umed )

100 ml suc lamaie  sau otet din vin ( mentine aciditatea pestelui )

2-3 catei de usturoi ( taiati feliute )

1 frunza dafin

1 lingura cimbru uscat

1 pahar de vin alb ( recomandat numai la peste )

5-6 boabe piper negru

sare

cateva fire de patrunjel proaspat

Cum vom face marinata pentru peste

Vom pregati mai intai un vas destul de incapator, astfel incat pestele sa fie cuprins in totalitate in sosul de marinata.

Pestele va fi curatat de solzi, maruntaie si spalat bine cu apa rece.

Va fi uscat apoi cu ajutorul unei hartii de bucatarie absorbante.

Vom taia pestele in fasii, atat cat trebuie pentru o portie de persoana.

In vas vom pune uleiul, zeama de lamaie, piperul boabe, cimbrul sau oregano, usturoiul taiat feliute, frunza de dafin, vinul alb si patrunjelul proaspat.

Toate aceste ingrediente vor fi amestecate bine cu ajutorul unui tel.

Pestele va fi adaugat in acest sos de marinata.

Timpul alocat pentru aceasta marinata poate fi de 30-60 minute sau chiar 2 ore, pentru a se crea un echilibru al aromelor.

Dupa marinare, pestele se poate folosi asa cum ne-am pus in gand ( prajit, copt, fiert sau gratar ).

Marinata ramasa de la peste nu se va mai folosi inca o data.

Garniturile  la acest gen de reteta raman la alegerile noastre ( fie orez fiert simplu, cartofi natur cu unt, sau chiar si un sos de curry ).

Invitatii de la masa se pot bucura si de un vin alb care merge de minune la peste.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments