Autentificare

Înregistrare

Mazare scazuta

Pentru a procura organismului nostru suficiente valori bazice trebuie sa consumam, pe langa carne, si legume, atat in stare naturala cand este sezonul fiecaruia, sau sub forma congelata.

De aceea vom pregati o mancare, care practic poate fi folosita si ca o mancare de post. Ne-am gandit sa folosim ca ingredientul de baza mazarea, foarte usor de pregatit chiar si pentru incepatori.

Mazarea poate fi cumparata de la piata atat sub forma proaspata atunci cand este sezonul, cat si congelata de la supermaket.

Mancarea de mazare este foarte bine apreciata atat de adulti, cat si de copii.

Ingrediente pentru mazare scazuta

500g sau 1 kg mazare proaspata sau congelata

1 ceapa mare sau 2 cepe mai potrivita

1 ardei gras (rosu sau verde )

100 ml ulei

2-3 linguri pasta de rosii

1 lingura boia dulce

2 linguri de faina pentru a ingrosa sosul (in loc de faina vom putea folosi si un cartof, pe care il dam pe razatoarea mica. Il vom folosi atunci cand mazarea este aproape gata)

2-3 cani de apa (apa sa fie fierbinte in momentul cand o vom pune peste mazare, deoarece daca punem apa rece peste, aceasta se va intari)

sare,piper

1 lg de marar (maraul face o combinatie foarte buna cu mazarea)

Cum se face mancarea scazuta de mazare

Ne vom ocupa mai intai de mazare: Daca mazarea este proaspata atunci incepem prin a o spala. Apoi intr-o oala mai inalta vom pune mazarea in apa fierbinte timp de 5-10 minute, pentru a o opari putin, dupa care o vom scurge si o vom pregati. Pentru ca mazarea sa ramana verde, vom pune in apa in care o vom opari  o lingura de zahar,asta in cazul in care in familie nu exista cazuri de diabet.

Daca vom folosi mazare congelata atunci aceasta se va folosi  aproape cand legumele gatite vor fi aproape gata, deoarece mazarea congelata fierbe mult mai repede.

In timp ce mazarea va sta la oparit, ne vom ocupa de ceapa, pe care o vom curata,o vom spala si o vom toca marunt .

Cratita inalta, ceramica

 

Este mai usor sa faci aceasta mancare intr-o cratita cu peretii inalti. Iti recomandam o cratita cu coada Schmitter, usor de folosit, cu interior ceramic 2 straturi si fund termoradiant triplu stratificat. Mancarea nu se prinde niciodata si iese excelenta, indiferent daca ai plita pe gaz sau electrica. O gasesti la emag.ro la un pret foarte bun, aici.

 

 

 

Intr-o cratita cu pereti mai inalti vom pune uleiul,dupa care va urma ceapa pe care o vom lasa pana va prinde putin acea culoare galbuie si se va inmuia. Si aici va pot spune un truc: pentru ca ceapa sa aiba un proces de gatire mai rapid atunci cand este la calit vom presura putina sare peste ea.

Apoi vom toca si ardeiul gras pe care il vom adauga peste ceapa si mai lasam asa cam 10 minute.

Vom adauga mazarea si apa fierbinte peste, lasand sa fiarba totul atat cat este necesar,inca 30 minute.

Intre timp vom curata cartoful, il vom da pe razatoare mica si-l vom adauga in sosul format pentru a-l ingrosa.

Vom folosi cartoful numai daca vom renunta la ideea de a folosi faina pentru ingrosarea sosului, acest lucru fiind optional.

Mancarea de mazare o vom lasa la fiert  pentru a iesi mai scazuta daca dorim asta, dupa preferinta fiecaruia.

La sfarsit cand mancarea va fi data deoparte, vom toca marararul  pe care-l vom pune,lasand sa mai dea int-un clocot cam 1-2 minute.

Aceata mancare cu mazare poate fi gustoasa tot asa de bine daca folosim si carne de pui .

POFTA BUNA !!!

Sursa foto