Autentificare

Înregistrare

Mazare servita cu friganele

Mazare cu friganele

Cum se face mazarea servita cu friganele

Intr-o craticioara cu uleiul la incins se va pune la calit ceapa curatata si taiata  julien  ( cat va deveni translucida ), apoi adaugata mazarea ( proaspata spalata sub jet de apa sau congelata adaugata imediat ), amestecandu-se impreuna cca 3-4 secunde, dupa care se va adauga apa calduta ( cat va acoperi mazare),  paprika, zaharul, sare si piper dupa gust.

Cratita se va acoperi cu un capac, lasand sa fiarba la foc domol, cca 30 minute ( eventual se mai pate adauga apa, daca aceasta a scazut sub nivelul mazarei ).

Aproape de final, se va adauga pasta  de tomate dizolvata in putina apa, continuandu-se  fierberea ( un clocot-doua ) pana ce sosul se va ingrosa.

Mazarea gatita se va decora cu frunze de marar tocat fin.

Intre timp, franzela veche se va taia in felii subtiri de cca 1 cm, apoi intr-un bol se va face un amestec din: ouale batute cu laptele si un praf de sare, prin care se vor trece feliile de paine ( pe o parte si pe alta ) si puse la prajit intr-o tigaie de teflon in care s-a incins uleiul/untul.

Friganele obtinute se vor pune pe o hartie absorbanta ( ptr a se elimina surplusul de ulei ), apoi transferate pe un platou pentru a fi servite.

Mazarea  se va servi pe farfurie intinsa cu cate o felie de friganele alaturi.

POFTA BUNA !!!