Autentificare

Înregistrare

Mere coapte cu miere si nuci

Mere coapte umplute cu miere si nuci si brie

Cum se fac mere coapte cu miere si nuci

Merele se vor spala, sterse cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi cu ajutorul unui dispozitiv special, se va indeparta cotorul si casuta cu seminte.

Dupa curatare, merele se vor taia in jumatati, adaugat in fiecare jumatate cate o bucatica de unt, presarate cu praf de scortisoara si puse  cu partea scobita in sus pe randuri in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 30 minute.

Dupa coacere, inainte de a fi servite, merele coapte se vor orna cu miere de albine topita  si migdale macinate/miez de nuca.

Optional, merele coapte se pot servi  inghetata de vanilie (daca dorim un desert) sau cu branza Brie, daca dorim sa le servim ca aperitiv.

SAVOARE PLACUTA !!