Autentificare

Înregistrare

Miel cu fructe si legume

Miel exotic cu fructe si legume

Este o reteta exotica, preferata de multi dintre noi care iubim acest gen de mancare dulceaga si care  ne duce cu gandurile  pe meleaguri mediteraneene, acolo unde ne petrecem  frumoasele vacante.

De aceea, nu ne ramane decat sa trecem la fapte si sa gatim reteta in stil exotic si in bucataria de acasa, mai ales acum cand sarbatoarea Pascala se apropie si cautam sa gatim traditionala carne de miel dupa gustul fiecaruia.

 

Ingrediente miel cu fructe si legume

1 pulpa de miel dezosat

1/2 ananas

50 g stafide negre (sau aurii)

1 mar verde (de consistenta tare)

1 fenicul potrivit

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

200 ml vin alb

ulei vegetal

1 lamaie  (zeama pentru frecat pulpa de miel)

condimente uscate: salvie, rozmarin, sare, piper

Cum se face mielul cu fructe si legume

Pentru reusita unei fripturi gustoase si frageda,  carnea de miel (asezonata cu condimente), se va pregati cu cel putin 60 minute inainte de gatire.

Pulpa de miel, se va curata de grasime (optional), frecata cu zeama de lamaie (pentru a dispara din mirosul specific, sau lasata ca atare, dupa preferintele fiecaruia), crestata din loc in loc si condimentata cu amestecul de condimente compatibile cu carnea de miel( la alegere, deoarece condimentele sunt numeroase).

Intr-un vas, se va pune pulpa de miel condimentata, acoperit cu o folie alimentara si  va fi data la rece in frigider pana la folosire.

Legumele si fructele, se vor curata de coaja, eventual seminte, spalate (doar cele care necesita acest lucru) si se vor taia in bucati mari pe un blat de lucru (dupa imaginatie si preferinte).

Intr-o tava dreptunghiulara si inalta (sau un vas Jena incapator), unsa cu ulei, se va aseza pulpa de miel condimentata cu legumele si fructele imprejur (morcovul rondele; ceapa taiata solzisori; ardeii grasi taiati in fasii groase;  ananasul in cuburi mari, marul verde felii mai groase, stafidele, feniculul indepartate frunzele si taiat rondele).

Peste pulpa de miel se va adauga vinul alb sec, impreuna cu 1 cana de apa, acoperit vasul sau tava cu o folie de aluminiu (pentru ca toata savoarea legumelor si fructelor, sa patrunda in carne) si dat in cuptorul preincalzit la 175 grade (foc domol), pentru cca 90 minute.

Aproape de final, folia de aluminiu se va indeparta si lasa  friptura impreuna cu fructele si legumele de a capata acea culoare usor caramelizata.

Friptura de miel cu fructe si legume, se va servi pe un platou, alaturi  orez fiert cu cateva arome  (2-3 cuisoare, cateva seminte de chimen, un cub de unt, sare si piper) si de o salata verde de sezon.

POFTA BUNA !!