Autentificare

Înregistrare

Miel cu spanac

Este o mancare pe care se gateste in bucataria romaneasca mai ales primavara, deoarece atunci se vor taia miei tineri, iar spanacul este la fel de tanar ( deoarece primavara este sezonul cand apare spanacul si este fraged ).

Se pregateste foarte usor si  repede datorita ingredientelor fragede  si un motiv in plus de a consuma si spanacul care este plin de vitamine.

Ingrediente miel cu spanac

1 kg carne de miel, slaba si fara os

1,5-2 kg spanac ( tanar cu frunze mici si verzi )

2 cepe mari

100ml ulei vegetal ( pentru sotat ceapa )

1 legatura leurda ( optional ),.. merge foarte bine cu spanacul, inlocuind usturoiul, deoarece leurda are gust de usturoi )

4 linguri de pasta de rosii

sare, piper

Cum se face miel cu spanac

Ceapa o vom curata, spala,toca marunt si pune la calit intr-o cratita cu peretii inalti si incapatoare ( o vom folosi pana la sfarsit ).

Cand ceapa va deveni translucida, adaugam bucatile de carne de miel pe care le-am spalat cu apa si otet ( pentru a se elimina din mirosul neplacut ) si le lasam la calit pentru cca 5-10 minute.

Apoi adaugam 2 cani de apa fierbinte, punem capacul peste cratita, lasand sa fiarba la foc mic pentru a se inabusi carnea.

Din cand in cand mai amestecam, iar daca lichidul va scadea mai adaugam apa fierbinte.

Spanacul pe care l-am curatat de codita si spalat bine de pamant sau nisip sub jet de apa rece, il adaugam tocat ( daca va fi cazul, iar daca nu il adaugam intreg ) in cratita  dupa ce carnea de miel s-a pregatit bine.

Lasam sa fiarba totul impreuna pentru cca 30-40 minute.

Spre final adaugam pasta de rosii, leurda tocata marunt.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Aceasta mancare din carne de miel cu spanac se va servi calda cu mamaliguta, cu o salata verde cu ridichi si ceapa verde.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments