Autentificare

Înregistrare

Mini clatite din dovlecei cu telemea de oi sarata

Clatite cu dovleci si telemea

Cum se fac mini clatite cu dovlecei si telemea de oi sarata

Dovleceii se vor rade cu tot cu coaja pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi pusa razatura intr-o strecuratoare si presata cu hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina excesul de apa de la dovlecei ).

Intr-un bol se va pune razatura de dovlecei tamponati bine cu hartie absorbnta de bucatarie, ouale, praful de piper, lingura de pesmet, faina alba amestecata cu praful de copt, frunzele de menta taiate fin,  branza telemea de oi, rasa pe razatoarea mare, amestecandu-se bine cu o paleta, pana se va obtine o compozitie omogena.

Atentie: aluatul obtinut se va gati imediat.

Tigaie dimensiune mica 20 cm

Intr-o tigaie unsa cu ulei vegetal  bine incins, se va lua cu o lingura din aluatul obtinut si pus la prajit, intorcandu-se la cca 3-4 minute pe cealalta parte, pana vor capata mini clatitele o culoare aurie.

Dupa prajire, mini clatitele se vor scoate pe o hartie absorbanta ( ptr a se elimina surplusul de ulei ). 

Intr-un bol amestecam crema de branza de vaci  cu parmezanul ras si vom obtine o crema cu care vom unge clatitele. Vom face un tort din aceste delicioase clatite si le vom servi pe un platou imbracat in frunze de salata verde, atat calde cat si la temperatura camerei cu un sos la alegere ( iaurt cu usturoi sau smantana )

POFTA BUNA !!

sursa foto : Pinterest