Autentificare

Înregistrare

Mini prajiturele cu ciocolata si nuca de cocos

Mini prajiturele cu nuca si ciocolata

Cum se fac mini prajiturele cu ciocolata si nuca de cocos

Intr-un castron se va pune untul la temperatura camerei, care se va mixa impreuna cu zaharul pudra ( pana ce acesta se va topi si forma o crema de unt ) si zaharul vanilat.

Peste spuma de unt se vor adauga ouale intregi si galbenusurile pe rand, coaja de lamaie, mixandu-se pana se vor incorpora bine in crema.

Faina alba ( ptr inceput doar 300 g faina, apoi se mai poate adauga daca se mai necesita ), cernuta impreuna cu praful de copt,   se va adauga in castron, renuntadu-se la mixer si amestecandu-se cu mana, pana se va obtine un aluat omogen ( bun de lucrat ).

Aluatul format se va pune intr-o folie alimentara si dat la odihna in frigider pentru cca 30 minute.

Dupa ce se va scoate din frigider, aluatul se va intinde cu ajutorul unui sucitor o foaie de cca 1 cm grosime pe un blat de lucru tapetat cu faina.

Cu ajutorul unor forme diferite de prajituri, se va decupa aluatul ( la aprecierea copiilor), apoi transferate prajiturelele in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, data in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute ( pana vor prinde o culoare aurie ).

Dupa ce se vor raci, se vor trece usor prin ciocolata amarauie ( doar o jumatate de parte dintr-o miniprajitura), dizolvata in cuptorul cu microunde ( sau la bain -marie), apoi presarata nuca de cocos/nuca macinata.

POFTA BUNA !!