Autentificare

Înregistrare

Mucenici de post moldovenesti

mucenici moldovenesti

Mucenicii moldovenesti, este o reteta foarte cautata la inceputul lunii martie (  fie cu aluat de cozonac sau de post, dupa gustul fiecaruia ), mai ales pe 9 martie, respectandu-se traditia de a se sarbatori cei 40 de mucenici.

Este o reteta usor de facut, deoarece este asemanatoare cu un aluat de paine, usor imbunatatit cu putine arome.

 

Ingrediente mucenici de post moldovenesti ( ptr cca 6-7 buc)

500-600 g faina alba de calitate

250-300 g apa calduta

50 ml ulei vegetai

70 g drojdie proaspata/pliculet drojdie uscata

1 lingurita zahar

1 lingura coaja de lamaie rasa

1/2 lingurita sare

Pentru sirop

apa ( 500 ml )

zahar ( 150 g )

zahar vanilat 3 pliculete

coaja de lamaie

Cum se face siropul

Intr-o cratita se va pune: apa, zaharul tos, zaharul  vanilat, coaja de lamaie si lasat sa fiarba totul pana cand zaharul va fi bine dizolvat, apoi lasat la racit si folosit la insiroparea mucenicilor.

Pentru decor

miez de nuca macinat ( 200 g )

miere de albine topita ( 300 g )