Autentificare

Înregistrare

Musaca a la grec cu carne de miel

De multe ori o mancare cu carne si cartofi reprezinta o idee salvatoare.

Vom gati o reteta de musaca cu carne si cartofi, o mancare delicioasa, satioasa, sanatoasa  pentru copiii nostri.

Ingrediente pentru musaca a la grec cu carne de miel

500 g carne tocata de miel

1 kg cartofi fainosi

2 cepe mari

1 morcov

2 vinete potrivite (600g)

200 ml suc rosii

100 ml ulei

sare, piper

Ingrediente cu care vom orna musacaua inainte de a fi introdusa in cuptor
2 oua

200 g iaurt sau smantana

100 g cascaval ras

Ingrediente pentru prepararea piureului
50 g unt

100 ml lapte

3-4 linguri smantana

un praf de sare

Cum pregatim musacaua a la grec cu carne de miel

Pentru inceput ne vom ocupa de cartofi , pe care ii spalam, curatam de coaja, ii taiem in cuburi mari si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Cartofii fierti ii vom scoate intr-un bol si cu ajutorul unui mixer manual sau cu un tel ii vom pisa impreuna cu laptele, untul si smantana.

Odata pregatit piureul il vom lasa deoparte si ne ocupam de vinete.

Acestea vor fi spalate, taiate felii in lung, presarate cu putina sare si lasate la scurs de apa care va rezulta din ele, timp de 20 minute.

Apoi vor fi prajite separat intr-o alta tigaie pret de cateva secunde, intoarse si pe o parte si pe alta, pana vor capata o culoare aurie.

Ceapa va fi curatata, spalata si tocata marunt, sotata putin intr-o tigaie cu ulei incins pana va deveni translucida.

Morcovul va fi la fel spalat, curatat si dat pe razatoarea mare.

Impreuna cu carnea de miel, morcovul va fi pus peste ceapa, lasata compozitia  sa fiarba putin atat cat va mai scadea apa, pret de 30 minute si se va desface carnea tocata.

Spre final vom pune si sucul de rosii, dupa care asezonam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam sa fiarba totul inca 20 de minute pana se va lega destul de bine compozitia.

Asamblarea

Intr-un vas jena dreptunghiular sau o tava unsa bine cu unt sau ulei, vom pune jumatate din compozitia de piure, urmand carnea si un strat de vinete.

Vom pune apoi si restul de piure peste carne, ultimul strat fiind de vinete.

Peste musaca va fi pus oul batut bine impreuna cu smantana si cascavalul ras.

Vom da tava sau vasul la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 45 minute, pana cand se va rumeni frumos musacaua.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de niste castraveti in otet sau gogosari murati, dupa cum avem pofta.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto