Autentificare

Înregistrare

Musaca cu carne si cartofi, varianta dietetica

Este o reteta mai diferita decat asa cum stim ca se face de obicei musaca cu carne si cartofi, renuntand la a praji carnea, ci gatita in abur la cuptor.

Este o mancare delicioasa, gustoasa, sanatoasa pregatita in acest mod, putand fi servita chiar si celor mici ( de peste 1 an ), cat si pentru persoanele cu afectiuni gastrice si boli respiratorii.

S-au folosit condimente naturale, evitand condimente tip Delikat.

Ingrediente musaca cu carne si cartofi

La aceasta reteta se poate folosi orice fel de carne, tinandu-se cont de afectiunile de sanatate a fiecaruia dintre noi.

Pentru o musaca gustoasa trebuie sa folosim carne de porc ( fara grasime… din pulpa, aceasta fiind mai suculenta, nu se va usca in cuptor ).

500 g carne porc ( din pulpa fara grasime )

6 cartofi mari

3-4 catei usturoi

1 l suc de rosii ( pregatit in casa de toamna )

250 g orez ( cu bob rotund )

50 ml ulei floarea soarelui ( ptr uns forma )

sare, piper, frunza de dafin

Cum se face musaca cu carne si cartofi

Vom pregati o tava patrata unsa bine cu ulei.

Cartofii ii vom curata de coaja, spala si taia felii mai groase, asezonati cu sare, piper, apoi pusi pe fundul tavii ( ca un pat pentru musaca ).

Carnea de porc pe care am tocat-o, o vom asezona cu sare, piper dupa gust, usturoiul taiat feliute subtiri, apoi o intindem intr-un strat  ( atat cata carne avem ) peste cartofi.

Orezul spalat si scurs, il vom pune in carne ( facand cuiburi din loc in loc ), apoi acoperim totul cu apa calduta, depasind compozitia cu cca 1 cm.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 60 minute ( pentru a se gati atat carnea cat si orezul sa fie fiert … bobul umflat bine ).

Cand carnea va fi gatita si rumenita, atunci vom pune sucul de rosii de la sticla ( preparat in casa de toamna ) pe toata suprafata,  introducand tava in cuptor pentru inca 30 minute ( pana cand sucul de rosii se va rumeni …se va ingrosa )

Aceasta musaca cu carne si cartofi, fiind mai mult dietetica ( totul fiert, lipsind prajeala ) se poate servi fierbinte, alaturi de o salata verde cu ridichi si paine proaspata.

POFTA BUNA !!

Facebook Comments