Autentificare

Înregistrare

Musaca de carne cu vinete si cartofi

Musaca cu carne vinete si cartofi

Cum se face musaca de carne cu vinete si cartofi

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul la incins, se va pune la calit ceapa taiata pestisorii, apoi carnea tocata, amestecand continuu pana isi va schimba culoare, apoi adaugata o cana de apa, pentru a fierbe carnea bine, pana se va desface si a nu ramane cocoloase, cca 30-40 minute.

Cand lichidul a scazut se pot adauga ardeii grasii taiati in fasii subtiri ( pentru a fi vizibili ), sare, piper, si chimenul praf.

Carnea gatita se va lasa la racit, urmand a se pregati restul de ingrediente pentru musaca.

Cartofii curatati de coaja si spalati, se vor taia felii subtiri cu un dispozitiv de legume special, sau cu un cutit bine ascutit si pusi la calit  intr-o tigaie de teflon cu ulei incins ( avand grija sa fie lasati doar cat se vor inmuia, apoi scosi intr-un castron ).

Vinetele se vor curata de coaja, taiate  in felii pe lungime si inca odata in doua pe latime, dupa care se vor pune in uleiul ramas de la cartofi ( doar cat se vor inmuia ) si scoase intr-un castron separat.

Asamblare musaca de carne cu vinete si cartofi

Intr-o tava rotunda sau un vas Jena rotund, unse cu ulei vegetal se vor pune un strat alternativ de cartofi-vinete, apoi  carnea tocata gatita in strat subtire, continuandu-se operatia  pana cand ultimul strat sa fie de carne.

Sucul de rosii amestecat cu un tel impreuna cu pasta de rosii,  se va adauga peste musaca.

Rosiile cherry, se vor pune intregi deasupra si dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 45-50 minute.

Aproape de sfarsit cu 10 minute de a inchide focul, se va adauga mozzarela rupta in bucati ( sau cascavalul ras ), introducand vasul inapoi in cuptor, pana ce branza se va topi si gratina.

Musaca de carne cu vinete si cartofi, se va servi fierbinte, impreuna cu sosul format si cu cateva linguri de smantana.

POFTA BUNA !!!