Musaca de cartofi cu carne

musaca cu cartofi si carne

Ingrediente:

500 g carne tocata
3 cepe
1 legatura patrunjel
1 kg cartofi( cam 6 cartofi medii)
250 ml suc rosii
sare, piper, ulei
3 oua(optional).

Mod de preparare:

Musacaua este o reteta tipic greceasca care a fost adaptata la obiceiurile culinare ale romanilor.In reteta tipic greceasca, carnea era de oaie si se foloseau vinetele.
Istoric vorbind, musaca vine de la grecescul „mousakás”, care vine din turcescul „musakka”, care vine din araba „musaqqa‘ah”, si care inseamna „racit”.
Noi va recomandam sa serviti musacaua calda.
Asadar, carnea de oaie a fost inlocuita cu porc, mix de porc cu vita sau pui, iar vinetele au fost inlocuite cu cartofii.

Descrierea retetei:

musaca cu cartofi - pregatirea

Pasul 1: Cartofii fierti in coaja se curata si se taie rotunzi.Intre timp se pregateste umplutura: carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita, sare, piper si patrunjel tocat marunt, se amesteca totul bine.

 

musaca_cu_cartofi_si_carne2

Pasul 2: Intr-un vas se aseaza un strat de cartofi, unul de umplutura, apoi unul de cartofi, se continua operatia pana se termina ingredientele, se termina cu un strat de cartofi.

Pasul 3:Se toarna sucul de rosii in care poti adauga putina sare .

 

musaca_cu_cartofi_si_carne3

 

Pasul 4:Vasul se da la cuptor,  mai intai acoperit, apoi descoperit pana se rumenesc bine cartofii de deasupra si sosul a scazut. 

Pasul 5: Spre sfarsit poti pune 3 oua bine batute deasupra.

 

musaca_cu_cartofi_si_carne5

! Sfaturi utile pentru o musaca reusita :
 

  • taie feliile de cartofi subtiri si incearca sa le asezi cat mai apropiate in tava (in felul acesta straturile se vor vedea mult mai frumos in farfurie)!
  • caleste 3-4 catei de usturoi impreuna cu ceapa!
  • pune putin cimbru si boia de ardei in compozitia cu carne!
  • adauga 3 oua batute bine deasupra intregii compozitii inainte cu 10 minute de a scoate musacaua din cuptor!
Facebook Comments