Autentificare

Înregistrare

Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca cu ciuperci

Cum se face musaca de cartofi cu ciuperci

Cartofii se vor curata, taia in cuburi si pusi la fiert in apa rece cu un praf de sare si 2 catei de usturoi ( ptr savoare ) cca 20 minute.
Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, se va pune la sotat ceapa tocata solzisori, presarata cu un praf de sare ( ptr a se inmuia mai repede), ciupercile taiate feliiute mari, apoi lasat totul sa fiarba inabusit, acoperita tigaia cu un capac ( pana va scadea lichidul lasat de ciuperci ), cca 20-25 minute ( avand grija a se umbla cu o spatula din cand in cand, pentru a nu se arde legumele )

La sfarsit, se va adauga ardeiul gras taiat in fasii subtiri ( pentru a ramane al-dente, vizibil in compozitie ) asezonata compozitia cu sare, piper, boia de ardei si mararul tocat fin.

Compozitia se va da la o parte pentru a se raci, urmand a se adauga ouale batute, intr-un bol cu un tel, amestecandu-se impreuna cu o spatula pana la incorporare completa.