Autentificare

Înregistrare

Musaca de ciuperci cu muschi de vitel

Mereu ne ferim sa cumparam si gatim carnea de vita, dar aceasta este foarte sanatoasa, iar daca o pregatim inainte de gatire, va deveni foarte frageda…. si atunci sigur in cosul de cumparaturi se va afla si o casoleta cu carne de vita pe langa cea de pui.

Vom avea curajul sa gatim o musaca in care carnea de vita va fi taiata in felii, nu tocata asa cum ne-am obisnuit sa folosim la musaca.

Ingrediente musaca de ciuperci cu muschi de vitel

1 kg muschi vitel

1 kg ciuperci proaspete Champignon

200 ml vin rosu ( ptr marinata )

50 ml ulei vegetal ( ptr marinata )

4-5 catei usturoi pisati ( ptr musaca )

1 lingurita cimbru uscat ( ptr musaca )

50 g unt+2 linguri ulei vegetal ( ptr prajit muschi vitel )

2 linguri ulei vegetal ( ptr calit ciuperci )

200 g cascaval ( consistenta tare ) ptr gratinare

sare, piper

Cum se face musaca cu ciuperci si muschi de vita

Muschiul de vitel se va taia in felii rotunde ( forma initiala ), apoi se va bate usor cu ciocanul de snitele.

Deoarece dorim o carne frageda, se va  pregati o marinada, in care se va  pune muschiul de vitel batut, pentru cca 8 ore ( de cu seara ).

Intr-un bol adanc si cu peretii inalti, se va face o marinada din: vinul rosu, usturoiul pisat, uleiul, cimbru uscat, sare si piper, amestecandu-se cu un tel pana se vor amesteca ingredientele.

Feliile de muschi de vita se vor pune la macerat ( avand grija sa fie amestecate cu marinada, eventual intoarse la cateva intervale timp, pentru a-si lua suficient din aroma ingredientelor ).

In momentul cand vom pregati musacaua, feliile de muschi de vitel se vor scoate din marinada si sota intr-o tigaie de teflon in care s-a pus la incalzit untul impreuna cu uleiul, pentru cca 5 minute pe fiecare parte (nu prea mult, deoarece dupa cum stim carnea de vita gatita mult se va intari ).

Dupa gatire,  feliile muschi de vitel, se vor scoate pe un platou in asteptare.

In aceeasi tigaie de teflon cu ulei la incalzit ( 2 linguri ) se vor pune la calit ciupercile taiate in felii ( lasate atat cat lichidul lasat se va evapora ), cca  15 minute.

Intr-un vas Jena dreptunghiular de 30/20 cm ( sau o tava dreptunghiulara ), uns cu unt, se vor aseza feliile de carne vitel, urmand un strat de ciuperci calite, apoi alt strat de felii de carne ( operatia se va repeta pana se termina ingredientele… ultimul strat sa fie de carne ).

Deasupra se va turna marinada in care a stat carnea impreuna cu sucul de rosii.

Vasul se va da la cuptor, la foc domol, la 180 grade pentru cca 45-50 minute.

Aproape de final, se va pune cascavalul ras, pentru  gratinare.

Musacaua cu ciuperci si muschi de vitel, se va servi fierbinte, alaturi de o acritura ( castraveti murati: gogosari la otet etc..).

POFTA BUNA!!

Sursa foto

Facebook Comments