Autentificare

Înregistrare

Musaca de conopida

Cine nu iubeste musacaua? Este pe lista preferata a tuturor. Si va propun sa facem aceasta reteta si mai sanatoasa inlocuind blatul cu un strat de conopida.

Ingrediente pentru musaca de conopida

1 conopida potrivita ( fara pete negre )
500 g carne tocata de pui
1 ceapa
3 linguri ulei
2 linguri pesmet ( ptr tapetat vasul de la cuptor )
3 oua

100 g parmezan ras ( ptr gratinat musacaua )
sare, piper,

Cum se face musacaua de conopida

Conopida se desface in buchetele si spala sub jet de apa ( pentru a se elimina eventualii gandacei dintre buchetele ).

Se va pune la fiert in apa rece cu un praf de sare si 1 lingura de otet ( pentru a-si pastra culoarea alba ) ca 10 minute ( nu mai mult, deorece dorim o conopida al-dente ).

Ceapa se va toaca marunt si pusa la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins.

Se amesteca cu carnea tocata de pui, avand grija sa se amestece continuu, si lasand sa fiarba pana se vor desface  cocoloasele cca 20 minute.

Se va asezona cu sare si piper, iar spre final cand va fi data de pe foc si lasata la racit compozitia cca 10 minute, se va adauga si ouale batute.

Se va unge un vas Jena rotund ( diametrul 24 cm ) cu unt si tapetat cu pesmet.

Se va aseaza un strat de conopida fara sa se lase spatii intre buchetele, apoi urmand un  strat de carne tocata.

Operatia se va continua pana la ultimul strat de conopida, cand se va presara pesmet si bucati de unt.

Daca se va dori un aspect si mai apetisant de gratinat, atunci se va presara inainte de cuptor parmezan ras.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.

POFTA BUNA !!!!

Video

Sau puteti sa treceti conopida prin faina inainte de a o aseza in tava si atunci nu mai este nevoie sa acoperiti tava cu pesmet. Deasupra puteti turna oua batute cu lapte, ca in video de mai jos.

Sursa foto

Facebook Comments