Autentificare

Înregistrare

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Cum se face musaca de dovlecei

Dovleceii se vor curata de coaja si taiati in rondele de cca 1 cm, apoi se vor presara cu un praf de sare si puse la scurs intr-o strecuratoare cca 15 minute.

Ceapa curatata si taiata marunt se va pune la calit intr-o tigaie cu uleiul incins, pana se va inmuia ( deveni translucida ), apoi se va adauga carnea tocata ( avand grija a fi desfacuta cu o spatula ), amestecand continuu pana isi va schimba culoare si deveni moale ( eventual se va adauga supa de carne/legume/apa, pentru a fi bine gatita ).

Separat, intr-o alta tigaie de teflon cu ulei incins, se vor praji rondelele de dovlecei, trecuti prin faina alba, pana se rumenesc usor ( devenii aurii ), apoi se vor stivui pe un platou, pana la folosire.

In amestecul de carne obtinut si racit se vor adauga ouale batute cu 2 linguri de smantana, asezonata dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas Jena dreptunghiular/forma de ceramica, unsa cu ulei si presarata cu pesmet, se va aseza un strat de dovlecei prajiti, un rand subtire de carne, alternandu-le pana la sfarsit.Ultimul rand sa fie de dovlecei care se vor acoperi cu rosii taiate rondele.

Zeama de carne/legume/apa si vinul alb se va turna deasupra peste musaca, introdus vasul  in cuptorul preincalzit la 170 grade pentreu cca 45-50 minute, pana va scadea zeama lasata.

Aproape de final, se va bate un ou cu restul de smantana, care se va imprastia pe toata suprafata cu ajutorul unei spatule, capatand musacaua un aspect placut de gratinat.

Musacaua cu dovlecei se poate servi calda dar si rece.

POFTA BUNA !!