Autentificare

Înregistrare

Musaca de legume

Se stie ca vara este anotimpul care ne bucura cu legume din abudenta, dar pentru faptul ca acum se gasesc in supermaket-uri sub diferite forme ( congelate sau conservate ) putem profita de ele mai tot timpul.

Le putem folosi in diverse moduri, de aceea vom face o reteta usoara care se poate servi rece si calda, cu putine calorii si anume:.. o musaca cu legume.

Pentru a fi mai apetisanta si gustoasa vom ” imbogati” aceasta reteta dupa simtul de orientare si imaginatie.

Ingrediente musaca cu legume

( cantitatile pot fi modificate dupa nr de persoane )

5 -6 cartofi mari

1 ardei gras rosu

1 ardei kapia

1 morcov

1 conopida mica

1 dovlecel

2 vinete mici

5-6 rosii mari si coapte

3 catei de usturoi

500 ml suc de rosii

200 ml ulei vegetal ( pentru sotat legumele )

100 g margarina ( pentru uns vasul )

200 g smantana ( pentru decor musaca legume ) optional atunci cand nu este de post

100 cascaval ras ( pentru decor musaca legume ) optional atunci cand nu este de post

ierburi aromatice ( busuioc, oregano, patrunjel etc ) optional

sare, piper

Cum vom face musaca de legume

Mai intai la o astfel de reteta trebuie sa pregatim legumele fiecare in parte, si apoi folosite pe rand ( dupa gradul de gatire ).

Vom curata vanata si dovlecelul de coaja, taiate rondele de 1 cm si presarate cu un praf de sare ( apoi lasate in asteptare ).

Cartofi spalati ii vom fierbe in coaja ( atat cat va intra pentru probat furculita in ei ), apoi lasati la raciti si taiati rondele de 1 cm grosime.

Conopida se va desface buchetele, spala sub jet de apa, apoi oparita in apa cu sare cca 10 minute.

Morcovul il spalam, curatam de coaja si taiat rondele.

Ardeiul gras si kapia, ii spalam si curatam de seminte si cotor, apoi ii taiem fasii mari.

Intr-o tigaie de teflon in care am pus la incins uleiul, vom adauga pe rand la calit atat rondelele de dovlecei cat si cele de vanata cca 1-2 minute pe cate o parte fiecare.

Apoi le scoatem ( rondelele de legume calite ) pe o hartie absorbanta pentru a se elimina din surplusul de ulei acumulat.

Asamblare musaca de legume

Intr-un vas termorezistent pe care-l vom unge bine cu margarina vom pune legumele deja pregatite in prealabil, in straturi, dupa dorinta si imaginatie ( lasam la aprecierea fiecaruia, nefiind o regula sau o ordine de a aseza legumele in vas ).

Dupa fiecare strat de legume vom aseza insa rondele de rosii si asezonam cu sare si piper.

Deasupra ultimului strat vom pune sucul de rosii niveland  suprafata cu o spatula, apoi dam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 30-40 minute ( sau atat cat se va forma asa zisa crusta de final ).

Cand timpul de coacere se apropie de sfarsit, pentru un aspect si gust mai apetisant vom adauga deasupra smantana batuta impreuna cu cascavalul.

Muscaua de legume se poate servi calda sau rece si cu cateva linguri de iaurt simplu.

Daca nu se va consuma toata imediat, aceasta se poate acoperi cu o folie de aluminiu si tinuta la frigider cel putin 2-3 zile.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto