Autentificare

Înregistrare

Musaca vegetala cu fasole si vinete

Este o reteta de musaca, la care legumele nu vor fi puse in straturi ca de obicei cum stim fiecare, ci putin adaptata la timpul nostru pretios si scurt…..oricum este o reteta reusita si gustoasa si in acest mod de a fi amestecate ingredientele.

Ingrediente musaca vegetala

5-6 vinete mari

2 cutii fasole rosie cu bob mare prefiarta

500 ml suc de rosii

3 cepe potrivite

2 morcovi

1 dovlecel verde

2 ardei gras

1 legatura patrunjel

50 ml ulei masline

3-4 rosii coapte

3 linguri pesmet ( tapetat vas la cuptor)

200 g cascaval de post sau branza feta ( optional )

condimente naturale dupa gust ( cimbru, oregano, sare, piper etc..)

Cum se face musaca vegetala

Retete si moduri de a gati musaca sunt numeroase, fiind o mancare cunoscuta mult in bucatariile din lume.

Vom face o reteta cu legume in combinatie cu fasole, asigurand un meniu satios si dietetic in acelasi timp.

Legumele se vor pregati in prealabil inainte de gatire pe un blat de lucru ( deoarece va scurta timpul, iar la aceasta reteta legumele vor fi mai mult sotate si de aceea trebuiesc sa le avem pregatite ).

Ceapa se va curata si taiata pestisori ( julien ); morcovul curatat si taiat in feliute subtiri; dovlecelul taiat in cuburi; ardeiul gras curatat de seminte si taiat in fasii groase, iar vinetele se vor coace apoi curatate de coaja si folosit miezul rupt fasii.

Intr-o cratita adanca, se va pune uleiul la incins, urmand legumele pentru a fi sotate usor ( nu prajite ) in ordinea gatirii ( ceapa, morcovul, ardeiul gras ) cca5-10 minute, amestecandu-se usor cu o spatula.

Miezul de la vinete se vor adauga in cratita la calit cca 2-3 minute, urmand sucul de rosii, fasolea rosie de la cutie scursa de zeama, condimentele naturale la alegere, apoi lasat la fiert inca 10 minute (  sa devina o compozitie omogena, putin umeda, eventual se mai poate adauga pe parcurs putin suc de rosii).

La final dupa ce focul se va stinge, se va adauga patrunjelul proaspat tocat.

Intr-un vas de ceramica sau un vas Jena, uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet, se va transfera compozitia de legume calduta.

Peste musacaua vegetala se va rade cascavalul de post pentru aspect si gust, sau branza feta rupta in bucati.

Rosiile se vor taia felii groase si adaugate deasupra.

Vasul se va da la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10-15 minute, atat cat va capata acea fata de rumenit (gratinat).

Musacaua vegetala se va servi fie imediat de la cuptor sau rece.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments