Autentificare

Înregistrare

Muschi de vita cu taitei, in stil asiatic

Este o mancare cu traditie, in stil asiatic, foarte apreciata si ceruta in restaurantele chinezesti, iar mai nou este imprumutata si in restaurantele autohtone.

Acesta reteta se poate face la fel de bine si acasa in bucataria proprie, mai ales ca se folosesc ingrediente usor de procurat si fara un cost mare.

Muschiul de vita in stil asiatic se poate gati si in zile mai speciale, atunci cand avem oaspeti.

Ingrediente muschi de vita in stil asiatic

500 g muschi de vitel

250 g taitei lati

1 morcov

1 ceapa mica

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1 ardei verde iute

250 ml lapte de cocos

2 linguri ulei de masline

un praf de sare

Ingrediente pentru marinat carnea de vita

3 linguri pasta curry

1 lingura mustar dulce

3 linguri ulei masline

4 linguri zeama de lamaie

2 linguri sos soia

1 lingurita zahar

1 pahar vin rosu sau apa ( 100 ml )

Cum se face marinada pentru muschiul de vita

Intr-un vas se vor amesteca ingredientele, in orice ordine, cu un tel mic de bucatarie.

Muschiul de vita se va taia in fasii subtiri, care vor fi adaugate in marinada ( sa fie cuprinse bine ) cca 10 minute.

Cum se face muschi de vita in stil asiatic

Intr-un WOK sau o tigaie de teflon cu peretii inalti, se vor pune la incins 2 linguri de ulei de masline, apoi este adaugat muschiul  de vita impreuna cu marinada la prajit la foc iute cca 5-8 minute, amestecandu-se continuu cu o paleta.

Legumele curatate si taiate in fasii subtiri ( morcovul, ardeiul gras, ardeiul verde iute fara seminte, ceapa  ) se vor adauga in WOK ( totul se va gati la foc iute, fara intrerupere ) cca 2-3 minute la calit.

Totul se va stinge cu laptele de cocos, lasat sa fiarba ( cca 5 minute)  pentru a se combina aromele intre ele.

Separat, intr-o oala cu apa clocotita si un praf de sare, se vor pune la fiert taiteii lati. Sunt lasati sa fiarba dupa instructiunile de pe ambalaj.

Dupa fierbere, taiteii lati se vor scurge de apa ( a nu se clati, ci se vor adauga in starea lor) , apoi  adaugati in Wok peste carnea de vita si legume, amestecandu-se usor cu o spatula.

Pe un platou oval sau o farfurie mare intinsa, se va transfera totul din Wok, apoi  servit muschiul de vita in stil asiatic fierbinte in farfurii individuale.

POFTA BUNA !!

Sursa foto