Autentificare

Înregistrare

Muschi de vita Strogonoff

Este o reteta mai speciala, din muschi de vita Stogonoff, care se va servi la mesele festive sau o aniversare intre prieteni, fiind un preparat cremos si rafinat.

Ingrediente muschi vita Strogonoff

1 kg muschi de vita ( 6 buc cotlete de vita )

2 borcane de ciuperci champignon intregi ( a cate 375 g fiecare )

2 cepe potrivite

1 lingura zahar tos

30 ml coniac ( se va stinge sosul caramelizat )

200 ml vin alb sec ( se va stinge sosul caramelizat )

50 ml ulei vegetal ( ptr rumenit carnea )

50 g unt ( ptr sotat ceapa si ciupercile )

4 linguri amidon ( inlocuind faina, ptr tavalit carnea)

sare, piper

1 lingura  oregano uscat

100 g smantana ( pentru decor )

1/2 legatura arpagic ( pentru decor, .. numai coditele )

legume ptr garnitura :1/2 conopida; 4 fire sparanghel;2 morcovi mijlocii

8oo g paste tagliattele ( ptr garnitura ) optional

Cum se face muschi de vita Stogonoff

Portionam muschiul de vita in fasii de cca 5 cm, le asezonam cu sare, piper ( nu se vor bate ca la snitele, deoarece se pot usca in cuptor ), apoi le trecem prin amidon, scuturate si puse intr-o tigaie de teflon la rumenit ( atat cat isi vor schimba culoarea ) pe o parte si alta.

Le scoatem apoi pe o farfurie si le lasam deoparte, ocupandu-ne de restul ingredientelor.

In aceeasi tigaie adaugam untul, apoi ceapa curatata si taiata pestisori amestecand continuu ( ptr a nu se arde sau praji ), dupa care adagam zaharul pentru a se carameliza impreuna cu ceapa ( cateva secunde ), apoi ciupercile lasate intregi sau taiate in jumatati, amestecand cu o spatula tot timpul.

Se va stinge caramelul cu  coniac ( ptr a se pastra savoarea ciupercilor ) si vinul alb sec, lasand sa fiarba lent cca 10-15 minute.

Pregatim un vas Jena dreptunghiular, in care punem muschiul de vita rumenit si sosul caramelizat format din ceapa si ciuperci.

Dam vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 90 minute ( in functie de carnea de vita, aceasta poate aea nevoie de mai mult sau mai putin timp de fierbere ).

Cand muschiuletul de vita este gata, se vor pune  legumele,  curatate, spalate si taiate dupa cum dorim, la fiert intr-o oala cu 1 l de apa cu sare si un cub de unt ( atat cat vor fi al-dente ).

Muschiul de vita se va servi la masa pe un platou oval, alaturi de sosul format, cu smantana deasupra si decorat cu arpagic tocat fin.

Pentru cine doreste, la acesta reteta merge ca si garnitura foarte bine, orez fiert sau paste tagliattele, fierte dupa instructiunile de pe pachet.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments