Autentificare

Înregistrare

Napi cu branza la cuptor

Napi cu branza la cuptor

Cum se fac napi cu branza la cuptor

Napii se vor spala de pamant ( daca se presupune acest lucru), pusi la fiert in coaja ( ca si cartofii ) in apa rece cu sare mare, cca 20 minute ( dorim niste napi al-dente, nu piure ).

Dupa fierbere, napii se vor lasa la racit, apoi se vor curata de coaja cu ajutorul unei lingurite ( se vor razui mai usor de coaja ) si adaugati intr-un vas termorezistent rotund uns cu unt, asezonati cu un praf de sare si piper, lasati in asteptare pana se va pregati sosul de smantana.

Intr-o tigaie de teflon cu untul la incalzit ( 1 lingura ) se va pune laptele, amestecat in prealabil intr-un castron cu smantana si ouale cu ajutorul unui tel, lasand sa dea intr-un clocot la foc moderat ( pentru a se ingrosa si forma un sos fluid ).

Sosul de smantana se va asezona cu sare, piper si un praf de nucsoara dupa gust.

Optional, pentru un sos mai compact, se poate adauga in timpul fierberii acestuia cateva linguri de pesmet alb ( in cazul de fata 2-3 linguri ), amstecandu-se energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Amestecul de lactate si oua se va adauga peste napi in vasul termorezistent, peste care se va pune si branza telemea de oi rasa pe razatoarea cu ochiuri mari si baconul (optional) taiat in cubulete marunt.

Vasul termorezistent  se va da in cuptorul in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 20 minute, cat va face o fata de gratinat ( rumena ).

POFTA BUNA !!