Nasi Goreng, orez prajit

Poate ca ai mai mancat orez prajit, insa cel din Indonezia are un gust specific. Dureaza in jur de 20 de minute ca sa fie gata, asa ca este o mancare rapida pe care ne-am pute-o pregati seara, cand nu avem mult timp la dispozitie.

Ingrediente pentru Nasi Goreng

2 linguri de ulei

2 linguri unt

4 catei de usturoi taiat marunt

1 ou, care se bate

1 cana de orez brun deja fiert

sare si piper

3 linguri Kecap Manis, un sos de soia indonezian, un pic dulce. Daca nu avem punem sos de soia obisnuit si adaugam zahar

1/2 cana de varza data pe razatoare (sau boabe de mazare)

1 morcov dat pe razatoare

ardei iute

tofu (optional)

pui, taiat fasii (optional)

sos Sambal (un sos indonezian facut cu ardei iute)

Cum se face Nasi Goreng

Intrucat sunt multe ingrediente si iti trebuie toate rapid incepe prin a le prepara si a le pune la indemana.

Intr-o tigaie de tip wok se pun impreuna uleiul si untul ca sa se incinga. Se adauga usturoiul marunt si fasiile de pui. Se tin pana cand puiul se albeste.

Se adauga oul batut si se amesteca bine.

Cand este gata se adauga orezul, deja fiert. Se amesteca bine.

Este momentul pentru condimente: sare si piper. Se adauga sosul de soia si se amesteca pana cand nu se mai vad boabe de orez alb.

Se adauga legumele si tofu. Se amesteca in timp ce este inca pe foc.

Se adauga si Sambal si se amesteca. Este gata.  Se mananca adesea cu un ou prajit deasupra.

Sursa foto

Aceasta reteta este favorita localnicilor din Singapore. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.