Autentificare

Înregistrare

Negresa de post

Negresa de post

Faptul ca este perioada de Post nu inseamna ca din cand in cand nu ni se face pofta sa mancam ceva dulce. Aceasta prajitura inlocuieste laptele cu apa minerala si untul cu ulei. In rest, sunt ingredientele obisnuite ale unei negrese. Va fi un aluat un pic mai lipicios, intrucat vom folosi in compozitia sa un borcan de gem.

Ingrediente pentru negresa de post

2 cani de sifon (sau apa minerala)
2 cani de zahar
2 ½ cani faina
1 lingurita bicarbonate stins cu lamaie sau otet
un borcan de gem de 400 de grame
1 lingurita de scortisoara
1/2 de cana de ulei
2 linguri de cacao
1 ceasca de miez de nuca maruntita

Cum se face negresa de post?

Se amesteca sifonul cu zaharul si faina. Adaugam bicarbonatul, cacao, scortisoara si borcanul de gem. Se amesteca bine.

Adaugam si uleiul, cate putin, amestecand continuu.

La final punem miezul de nuca.

Intr-o tava mare, unsa si tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia, se niveleaza, si se introduce in cuptorul incins in prealabil.

Se lasa la cuptor 45 de minute. Primele 10 minute la 200 de grade, dupa care focul se reduce la 150 de grade.

Daca dorim, cand o scoatem din cuptor  putem presara peste ea nuca de cocos. se mai poate orna cu zahar pudra, bilute colorate sau fructe de padure.Se taie rece.