Nutella de casa

Nutella este o crema de ciocolata populara, adorata mult de copii, dar si un preparat folosit in laboratoarele de cofetarii ca umplutura la prajituri si torturi.

Aceasta crema de ciocolata se obtine foarte usor daca dorim o nutella de casa, fiind lipsita de asa zise ingrediente nesanatoase ( fara coloranti ).

Ingrediente pentru nutella de casa (ptr 1 borcan de 375 g )

200 g alune de padure crude

60 g pudra cacao ( dr Oetker )

50 g unt

50 g ulei de arahide

150 ml lapte

5 linguri miere de albine ( inlocuieste zaharul )

3 plicuri zahar vanilat

un varf de sare

Cum se face nutella de casa

Alunele le vom praji intr-o tava in cuptorul preincalzit la 170 grade cca 10-12 minute ( sa capete o culoare de caramel, placuta ).

Dupa ce s-au prajit le lasam la racit , apoi le scotem coaja ( complet si bine curatate ), si le punem intr-un blender la mixat cca 2-3 minute, pana devin o pasta uleioasa.

Adaugam pudra de cacao, untul, zaharul vanilat, mierea de albine, varful de sare, uleiul de arahide, mixand in continuare pana la omogenizarea completa a ingredientelor.

Spre final adaugam si laptele, continuand mixarea.

Transferam compozitia intr-un vas, pe care il punem la bain-marie, amestecand cu o spatula pana se vor amesteca bine ingredientele si mierea sa fie bine topita.

In crema de ciocolata obtinuta si calduta, adaugam  cubul de unt, continuand amestecul cu un tel, astfel incat crema de ciocolata obtinuta sa fie suficient de moale, sa aiba un aspect lucios.

Crema de ciocolata ( nutella ) o punem intr-un borcan ermatic inchis si o dam la rece la frigider ( unde se poate pastra ptr 1-2 saptamani ) sau tinuta la temperatura camerei ( fiind consumata in 2-3 zile ).

Nutella se poate servi pe paine prajita, pe un croissant, ideala pentru un sos cu mere, banane, capsuni, in clatite si pentru umplutura la briose.

 

POFTA BUNA !!