Omleta spaniola

Indiferent ce avem pe masa pentru un mic dejun, …tot o omleta pufoasa va fi cireasa de pe tort.

Omleta este o reteta usor de facut, fie simpla sau cu diferite ingrediente adaugate dupa gustul fiecaruia, bucurand papilele gustative. Omleta spaniola se face cu salam si legume.

Ingrediente omleta spaniola

3 oua

1/2 ceapa rosie

1/2 ardei gras verde

1 rosie ( cateva rosii cherry )

50 ml lapte ( iese mai pufoasa omleta )

2 linguri de ulei de masline

cateva bucatei de chorizo

cteva fire de arpagic

sare, piper

Cum se face omleta spaniola

Intr-o tigaie cu fundul plat, se va pune la calit ceapa taiata julien pentru cca 1-2 minute ( cat devine translucida ), apoi este adaugat ardeiul gras verde taiat in felii subtiri si rosia taiata in bucatele mici.

Separat intr-un bol se vor bate ouale  impreuna cu laptele ca la orice omleta ( cu sare si piper ), adaugandu-se si bucatele mici de chorizo.

Ouale batute se vor adauga peste legumele putin sotate ( sa fie al-dente ), amestecandu-se putin cu o paleta pentru a se coagula ouale ( sau merge doar miscata tigaie dintr-o parte in alta ).

In momentul cand pe margine s-a format o crusta maronie, se va  da tigaia la o parte si se va pune deasupra o farfurie, rasturnand omleta, astfel incat partea cu legume sa fie deasupra.

Omleta spaniola se va servi fierbinte, individual in farfurii intinse.

Pentru aspect apetisant, aceasta se poate decora cu putin arpagic taiat fin.

POFTA BUNA !!

Sursa foto