Autentificare

Înregistrare

Orez cu calamar

Aceasta este o mancare foarte intalnita in Spania. Si este adevarat ca nimeni nu mai reuseste in Europa sa faca orezul la fel de bun ca ei, insa putem incerca. Partea buna la aceasta reteta este ca se face mult mai simplu decat o paella, insa isi pastreaza savoare distincta de fructe de mare.

Ingrediente pentru orez cu calamar

2 kg calamar,
500 g orez,
1 pahar ulei masline,
1 ceapa,
2 kg rosii,
5 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
1 foaie dafin,
1 g sofran,
sare, piper,

Cum se face orezul cu calamar

Calamarul se pune in ulei rece, se lasa apoi la foc domol, 20 minute.

Se scot si in grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt.

Cand ceapa devine translucida se adauga rosiile decojite si pasate sau tocate marunt.

Se adauga apoi orezul, sare, piper, foaia de dafin, apa si calamarul. Se lasa sa fiarba 35-45 minute.

Inainte de fi luat vasul de pe foc, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin.

Se acopera si se mai lasa 5 minute, in afara focului.

Video

Toti cei care vor sa treaca la nivelul urmator si sa faca o paella cu mai multe fructe de mare sunt invitati sa urmareasca video de mai jos.

 

Sursa foto