Autentificare

Înregistrare

Orez cu carne tocata de vitel

Orezul cu carne tocata de vitel este o alegere foarte buna pentru o cina in familie. Este satios, contine si legume si te scapa de vesnicii cartofi prajiti cu friptura.

Ingrediente pentru orez cu carne tocata de vitel

250 g orez,
1 ceapa,
1 ardei verde,
2 rosii,
400 g carne tocata de vitel,
1/2 l supa de legume sau apa,
1 lingurinta chili,
sare, piper, ulei,

Cum se face orezul cu carne tocata de vitel

Ceapa se taie marunt, ardeiul se curata de seminte si nervuri si se taie in fasii subtiri

Se calesc amandoua in ulei,

Cand ceapa devine translucida se adauga rosiile fara pielita si tocate marunt(si sucul lor).

Apoi se adauga carnea tocata si se desface cu furculita pentru ca sa nu se formeze cocoloase.

Dupa 3 minute se adauga orezul si se amesteca bine

Se tine 2 minute apoi se adauga supa sau apa.

Vasul se acopera si se lasa la foc domol, 15 minute, pana ce orezul a absorbit tot lichidul.

Se adauga chili, sare si piper.

Se serveste cald.

Video

Orezul cu carne tocata de vitel este foarte bun la gust. Dar parca este o mancare prea cuminte. Daca l-am face la cuptor, acoperit cu branza, ca si cum am servi o uriasa lasagna, insa fara blat, pentru ca deja avem orez. Vedeti in video de mai jos cat de bine arata rezultatul

Facebook Comments