Autentificare

Înregistrare

Orez cu creveti II

Ingrediente:
400 g orez prefiert, cu bobul lung,
2 oua,
25 g mazare,
50 g creveti roz, decorticati,
30 g jambon,
2-3 fire ceapa, numai partea verde,
sare, piper, ulei, sos soia,

Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in apa cu putina sare, se respecta timpul de fierbere indicat pe ambalaj, se scurge bine, se trece cateva secunde sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Crevetii se prajesc 5-7 minute in putin ulei, se lasa deoparte. mazarea se pune la fiert in apa cu putina sare. Intr-un tigaie sau vas de tip wok, se pune la incins putin ulei, se adauga ouale batute ca la omleta, se lasa sa se prajeasca, se scoate si se taie in bucatele foarte mici, se da deoparte. In tigaie se mai adauga putin ulei, se caleste usor jambonul maruntit, se adauga apoi mazarea scursa, ceapa verde taiata marunt, se lasa 2 minute, se adauga crevetii, omleta, orezul, sare si piper. Se amesteca toate bine. Se serveste cu sos de soia.