Autentificare

Înregistrare

Orez cu lapte cu topping de capsuni sau fructe de padure

Ingrediente:
• 200 gr orez alb

• un litru lapte

• 200 gr capsuni

• 5 linguri zahar

• 2 fire menta proaspata

• un baton mic scortisoara

• 2 linguri miere

• o lingura extract de vanilie (Dr.Oetker)

• un plic zahar vanilat

• coaja rasa de la o lamaie

• un varf de lingurita cu scortisoara

Mod de preparare:

 

Daca va este dor de desertul copilariei, de mirosul dulce si aromat al scortisoarei , va propun sa incercati orezul cu lapte, un desert asa de usor de facut dar care sigur va va face dimineata mai placuta.

 

 

Puteti folosi pentru topping atat capsuni proaspete, fructe de padure sau caramel.

 

 

Orezul se spala si se pune la fiert cu o cana de apa pentru timp de 7 minute.  Dupa aceasta orezul se scurge si se pune deoparte intr-un bol care se acopera. Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de vanilie, batonul de scortisoara si 3 linguri de zahar. Inainte sa dea in clocot  se adauga orezul si se mai lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mediu, pana se leaga orezul. Se amesteca din cand in cand cu grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se mai lasa cateva minute cu capacul pus.

Intre timp,intr-o tigaie usor  incinsa se pun capsunile taiate in doua sau patru in functie de marimea acestora, se adauga doua linguri de zahar, doua linguri de miere si un fir de menta. Se lasa cateva minute la foc mediu pana se leaga siropul.

 

 

Orezul cu lapte se pune in boluri si se serveste cu topingul de capsuni sau simplu cu scortisoara pe deasupra. Se poate servi atat cald cat si rece.

 

 

 

 

 

 

Da, dupa ce o sa savurati orezul cu lapte puteti sa va sunati mama 🙂