Autentificare

Înregistrare

Orez cu legume si peste afumat

Este un fel de mancare care la „auz” pare destul de simpla si usor de gatit.

Si este foarte adevarat numai ca trebuie sa gatesti orezul astfel incat sa fie perfect, cu boabe separate si nelipicios.

Vom face o reteta de orez cu legume si  cu peste afumat mai deosebita si speciala, buna pentru masa festiva de sarbatori de iarna, folosind si ingrediente pe masura, dar usor de gasit in magazine.

Ingediente pentru orez cu legume si peste afumat  ( pentru 6 persoane )

3oo g orez Basmatic

1 peste afumat 350 g ( la alegere : macrou afumat, batog de crap, somon afumat etc… )

1 ceapa mare

1 ardei rosu gras

4 oua fierte

50 g ghee sau unt ( ghee este un clarifiant indian care este foarte gustos si care inlocuieste untul folosit la sotat legume )

1 lingurita curry ( pentru culoarea si aspectul apetisant a orezului )

600 g supa de pui ( supa de casa sau din concentrat de pui  de la cutie sau cub )

piper, sare

1 legatura patrunjel ( pentru decor )

3-4 linguri de zeama de lamaie ( pentru stopit pestele afumat )

 

Cum vom face orezul cu legume si cu peste afumat

Pestele afumat se va curata de pielita afumata, de oase si se va taia sau rupe cu mana in bucati mici. Apoi se va stropi cu zeama de lamaie si-l punem intr-un bol pana la folosire.

Vom spala orezul in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces ( pentru a nu ramane lipicios la fierbere ). Pentru ca folosim un orez basmatic, acesta trebuie lasat in apa cca 30 min pentru a se umfla si a nu se sparge in timpul fierberii.

Intr-o cratita mai larga dar cu peretii inalti vom pune untul sau gheea la incins.

Ceapa curatata si taiata marunt impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete le adaugam in cratita la sotat pana se vor inmuia putin.

Dupa ce s-au sotat, adaugam si lingurita de curry amestecand usor pentru a se dizolva.

Va urma sa punem si supa de pui peste, lasand sa dea un clocot, apoi sa adaugam orezul scurs foarte bine.

Se va lasa totul la fiert pana ce orezul va absorbi tot lichidul.

Se va condimenta dupa gust cu sare si piper dupa gust.

Vom stinge focul si acoperim cratita cu un capac de sticla  pentru a ramane aburul format in timpul fierberii inauntru pentru a ajuta si mai bine orezul la umflat.

Dupa ce se va racori bine, asezam orezul pe un platou si punem deasupra ouale curatate si taiate fasii mari.

Pestele afumat deja pregatit se va pune si el deasupra orezului.

Totul se va orna cu patrunjel proaspat tocat.

Acest orez se poate servi si la mic dejun, la cina din familie sau asa cum am mai spus la o masa festiva.

Aaturi de acest orez cu legume merge foarte bine o salata de sfecla rosie.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto

Facebook Comments