Autentificare

Înregistrare

Orez cu legume si sofran

Sofranul este cel mai scump condiment din intreaga lume, insa un singur firicel poate sa schimbe complet gustul unei mancari. Astfel, banalul orez devine o mancare simandicoasa, cu o foarte frumoasa culoare galbena. El se intalneste in toate bucatariile lumii, de la bucataria franceza si spaniola, pana la bucataria indiana.

Ingrediente pentru orez cu legume si sofran

2 pahare de orez,
4 pahare apa,
1 ceapa,
1 dovlecel,
1 ardei rosu,
1 cutie mica de mazare,
1 lingurita de sofran,
sare, piper, ulei de masline,

Cum se face orezul cu legume si sofran

Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul, ardeiul se toaca in bucatele mici. Mazarea se scurge.

Ceapa se caleste pana devine transparenta in 2 linguri de ulei. Se adauga apoi ardeiul si dovlecelul. Se adauga sarea si piperul se lasa pana ce legumele se inmoaie usor.

Se adauga orezul se amesteca 1 minut cu legumele, se adauga apa si sofranul. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute, la foc domol.

Mancarea este gata atunci cand apa a scazut, iar orezul este fiert.

Video

Daca vreti sa faceti orez cu legume prajit in stil chinezesc, atunci aveti nevoie de o tigaie mare, ca in video de mai jos.